Om Århus Klatreklub

Velkommen til ÅK!

Århus Klatreklub byder på en af Danmarks største indendørs klatrehaller, hvor vores årsmedlemmer kan klatre alle døgnets 24 timer. I 2013 kårede Dansk Idrætsforbund Århus Klatreklub som Årets Idrætsklub på grund af klubbens innovative, frie træningsform, brede medlemstilslutning og det stærke engagement blandt vores passionerede frivillige.

Århus Klatreklub er en klub drevet af medlemmerne for medlemmerne. Vi er stolte af vores frivillige. De er motoren, som holder os kørende og sørger for, at vi har en klub med masser af liv og sjæl. Vi har altid gang i projekter, som skal gøre livet som klatrer i Aarhus endnu bedre. Vores største projekt pt. er genhusningen i 2020. Århus Klatreklub vil da skrive Danmarks historie, som den, så vidt vides, første klub med lokaler bygget til klatring.

Som et led i at styrke klatremiljøet nationalt såvel som lokalt, arrangerer vi desuden løbende flere små og store klatrekonkurrencer. Her kan nævnes DM i Lead 2016, og det kommende kombinerede nordiske og danske mesterskab i lead 2018. Derudover er Århus Klatreklub også medlem af både Dansk Klatreforbund (DkLAF) og DGI.

Initiativet har magten

Vores vision er at være det bedst mulige klatremiljø kendetegnet ved:

• En stærk klubånd og fællesskab omkring vores passion
  • Engagement og frivilligt initiativ som bærende kræfter
  • Et klatrelaboratorie med plads til at dyrke klatringen i alle dens facetter
  • En sund økonomi og demokratisk gennemsigtighed
  • Fokus på fastholdelse og dygtiggørelse af medlemmer

Fotos fra klubben

Her kan du se billeder af Århus Klatreklub og se, hvad vi kan byde på. Vi har rigtig gode faciliteter til både ruteklatring og bouldering. Dette, kombineret med at faciliteterne er vores egne, og at klubbens medlemmer har mulighed for at træne hele døgnet, giver tilsammen måske Danmarks bedste træningsforhold, hvad enten du er nybegynder eller eliteklatrer.

Stemning fra klubben Udsnit af højvæg Stemning fra klubben #2 20141209 0022 Pc090124 IMG_9528.JPG DSC00672 edited.jpg 20141209 0047 Bassinet - udsigt til højvæg m. tag ca 14m

Historie

Århus Klatreklub blev dannet i 1993 i forbindelse med opbygningen af en klatrevæg på N. Kochs Skole. Oprindeligt var klubben tænkt som en træningsfacilitet for "rigtig" klippeklatring, men voksede hurtigt ud af denne snævre ramme. I det første år regnede man i klubben med blot 50-70 medlemmer, men vi er i dag oppe på et medlemstal på ca. 550. I 2008 påbegyndte klubben opbygningen af den nuværende klatrehal, som ligger i Gellerup - 6 km fra Århus C.

Billeder fra opbygningen af ÅK

Opbygningen af klubben i Gellerup var et stort projekt, og hvis du vil se hvordan klubben blev bygget fra ende til anden, så har Dieter Britz sørget for at forevige hele processen, og du kan se alle billederne på hans hjemmeside (link til mirror af Dieters hjemmeside).

Opbygningen af ÅK