Beretning: Globus1 klatring i Århus Klatreklub

Hvis man ikke lige kunne genkende de nye børneansigter, som var i klubben mandag d. 12. okt, er hermed en lille beretning om, hvad det var for et arrangement...

Jeg havde i mandags fornøjelsen af at være frivillig til et hyggeligt to-timers arrangement med børn/unge fra Globus1 aktivitetshuset, som de fleste nok genkender ude fra dens plads tæt ved Ringvejen. Dieter, Hanne, Casper og jeg var mødt op, havde lagt seler frem og udset os de bedste ruter til vore gæster.

Ved 15-tiden gik døren op, og vi fik hilst på en flok forventningsfulde børn og unge som kom med deres voksne fra Globus1. Efter lidt sikkerhedsinstrukser og de sædvanlige begynderspørgsmål (SKAL skoene klemme, og hvorfor ER de så krumme og underlige?) fik vi sendt nogle børn på væggen. Det springende punkt for mange af dem var, at det var lidt svært bare at lade sig fire ned igen, når nu det virker mere naturligt at holde vældig godt fast i væggen. Stille og roligt blev de dog trygge ved det, og mens nogle klarede sig en lille smule op ad væggen (også en cadeux til disse for at blive ved med at prøve, selvom det var svært), var der klare talenter, som blev ved med at spørge, om ikke der var en sværere rute. Og det fandt vi så til dem. Det var en fornøjelse at se.

Gruppens leder havde medbragt Cola, som ivrigt blev slupret oppe i caféen, og gruppens nok yngste klatrer på godt og vel 7 år (som heller ikke ville have selen af igen) måtte lige ned og have endnu en tur fra gulv til loft. Hvis ikke klokken var blevet 17, klatrede han nok stadig rundt deroppe ;-)

Vi havde i det hele taget en hel del børn helt oppe og virkelig mærke højden, og jeg er helt sikker på, vi sendte en gruppe børn hjem, som var blevet en oplevelse og nogle gode ømme underarme rigere.

 

Info om samarbejdet

Arrangementet sker i et samarbejde med Globus1 (som vi også låner lokaler af indimellem) og foregår ca. 2 gange årligt, typisk i tidlig sommer og efterår. Målet er at bibringe børn og unge fra lokalområdet en god oplevelse og gerne skubbe lidt til børnenes grænser og vise dem, at de kan mere end de tror. Dieter er tovholder på samarbejdet, og du kan prøve at melde dig, næste gang han spørger efter frivillige - det er en god oplevelse. Det var 2. gang undertegnede selv deltog, og jeg regner med at være med igen næste gang.

(Beretning af Jesper)