INFO

Information om klubben

Aarhus Klatreklub byder på en af Danmarks største indendørs klatrehaller, hvor vores årsmedlemmer kan klatre alle døgnets 24 timer.

 

I 2013 kårede Dansk Idrætsforbund Aarhus Klatreklub som Årets Idrætsklub på grund af klubbens innovative, frie træningsform, brede medlemstilslutning og det stærke engagement blandt vores passionerede frivillige.

Aarhus Klatreklub er en klub drevet af medlemmerne for medlemmerne, og vi er stolte af vores frivillige. De er motoren, som holder os kørende og sørger for, at vi har en klub med masser af liv og sjæl. Vi har altid gang i projekter, som skal gøre livet som klatrer i Aarhus endnu bedre.

Vi har rigtig gode faciliteter til både ruteklatring og bouldering. Dette, kombineret med at faciliteterne er vores egne, og at klubbens medlemmer har mulighed for at træne hele døgnet, giver tilsammen måske Danmarks bedste træningsforhold, hvad enten du er nybegynder eller eliteklatrer.

 

Historie

Aarhus Klatreklub blev dannet i 1993 i forbindelse med opbygningen af en klatrevæg på N. Kochs Skole. Oprindeligt var klubben tænkt som en træningsfacilitet for "rigtig" klippeklatring, men voksede hurtigt ud af denne snævre ramme. I det første år regnede man i klubben med blot 50-70 medlemmer, men hurtigt nåede klubben et medlemstal på over 500.

 

I 2008 flyttede klubben til Gellerup, hvor det gamle springbassin blev omdannet til klatrefacilitet.

 

Igen i 2021 flyttede klubben og denne gang kun et stenkast til det nye Bevægelseshus.