Forsikring

Forsikring når du klatrer i klubben

Klatring er en potentielt farlig sport. Man klatrer på eget ansvar, når man klatrer i klubben, og skal opføre sig ansvarligt over for sig selv og andre.

  • Klatrere skal være dækket af EGEN ansvars- og ulykkesforsikring, når de klatrer i klubben. Klubbens forsikring dækker dig IKKE.
  • Klatring på indendørs klatrevæg er normalt dækket af de almindelige forsikringer. Det anbefales at du selv tjekker, i hvilken grad din forsikring dækker dig, når du klatrer i klubben.

Vi har gennem Dansk Klatreforbund undersøgt alternativer til de danske ulykkesforsikringer, og det viser sig, at der er markant bedre ulykkesforsikringer at få, oven i købet til en meget billigere præmie, igennem den Tyske alpin forening DAV og den Østrigske alpinklub AAC. Begge forsikringer giver derudover hytterabat i et stort antal hytter i Alperne.


DAV (Tysk Alpin Forening)

Det koster 44 – 80 Euro pr år at være medlem af en klub organiseret i DAV. Inkluderet i prisen er en rejse-, sport- og fritidsulykkes-forsikring (1 mill. €) + rednings- og eftersøgningsdækning (25.000 € pr aktion).


AACUK (Engelsk afdeling af Østrigs Alpin klub)
Det koster pt 38£ = 320 kr. pr år at være medlem af AACUK. Inkluderet i prisen er en speciel sport- og fritidsulykkesforsikring + rednings- og eftersøgningsforsikring (22. 000 € ). Vigtigt: Dette er ikke en rejseforsikring.

Det skal nævnes, at det typisk koster mellem 120 – 200kr. at overføre penge fra en dansk bank til en udenlandsk bank.

Klatremand.dk har en løsning på det problem. Ca. 20 danske medlemmer har meldt sig ind i Kaufbeurenafdelingen i DAV, andre er velkomne. Se mere detaljeret info på hjemmesiden.