Bestyrelsens beretning

2021 blev endnu et år i Corona’ens skygge, men fik heldigvis ikke den hovedrolle som den havde året i forvejen. Foreninger over hele Danmark slikker sine sår efter nedlukninger og restriktioner. Heldigvis synes Aarhus Klatreklubs medlemmer at bakke godt op om klubben, og vi har ikke oplevet det samme medlemsfrafald, som andre slås med. Vi har heldigvis ikke forventninger om flere nedlukninger i 2022, hvor vi slår dørene op til vores nye klatrefacilitet!

Ny Facilitet

Det er nok ikke forbigået nogens opmærksomhed, at vores ellers elskede Gellerup bad synger på sidste vers. Det er som om at den stille men sikkert falder fra hinanden, afløb virker ikke, taget er utæt, elektriciteten driller osv.

Men heldigvis er der håb.

Bevægelseshuset åbnede officielt den 8. december, ved en mindeværdig ceremoni med deltagelse af Kronprins Frederik. Men selvom huset officielt var åbent, er der dog fortsat en del knaster der skal løses. Det store projekt, der har været under vejs i adskillige år, er desværre også blevet så dyrt, at det har været nødvendigt med besparelser. Derfor har vi desværre været nødt til at spare det faste bløde faldunderlag i højvægsområdet væk, men vi håber at vi kan finde finansiering til det i løbet af de kommende år. Det har også været nødvendigt at spare på de greb der fulgte med, således at vi langt fra har det optimale antal af klatregreb til at sætte på vores nye flotte vægge og de sidste installationer mangler at komme på plads.
Det er beslutninger der har været trælse at tage, men som desværre har været nødvendige, i en stor og kompliceret proces, hvor vi hele tiden har haft for øje at skabe så gode rammer som overhovedet muligt for klubben i fremtiden.

Men alt i alt er vi i bestyrelsen rigtig glade for den facilitet vi har fået skabt. Det bliver så fedt at få lov til at tage den i brug og lære den at kende! Der er mange små projekter og problemer der skal løses med tiden, det vil der altid være, men vigtigst er at vi medbringer rigtig god karma, gåpåmod og vores klubånd.

Vi har en forpligtigelse, både over for os selv og for dem der har været med til at finansiere hallen og klatrevæggen, til at skabe en klatrefacilitet i verdensklasse. Derfor bliver bestyrelsens fokus i høj grad at skabe gode forudsætninger for rutesætning og boulder bygning. Derfor har vi også fået en større sum penge til at uddanne vores rutesættere, så vi kan få grund niveauet endnu højere op. Vi har også som målsætning at klubben skal være vært for både en årlig Boulder og Lead konkurrence i DKlaF regi. Der bliver rigtigt meget arbejde i fremtiden med at koordinere og stå for regelmæssig rute- og boulderbygning, og det er ikke sikkert at det kan blive ved med kun at blive løftet af frivillige.

Frivillighed

Frivilligheden er nok det der har haft trangest kår under Corona pandemien. Det har været svært – ja nærmest umuligt at få uddannet nye instruktører og trænere. Derfor er der et betragteligt efterslæb på dette, som vi vil forsøge at indhente i løbet af året. Nedluknings perioderne blev brugt på fin vis til at rutesætterne kunne forberede klubben på genåbning, så der var masser af friske ruter at tage fat på efter en træls periode.

Det er dog virkelig flot at vi på trods af dårlige forudsætninger, stadig har formået at få afviklet alle de løbende aktiviteter som vi plejer. En kæmpe tak til de frivillige der har sørget for dette.

Sidst men bestemt ikke mindst skal lyde en kæmpe tak til alle de frivillige der har været engageret i Klubbens største projekt til dato - Relokationen. Det er svært at finde ord der kan takke jer for den indsats I har lagt.

Det bliver så fedt at se jer alle sammen i vores nye klub. Vi skal sammen gøre den til det fedeste laboratorium for klatring!

Vi ses!

På vegne af bestyrelsen Asger Eller, Formand