Ny klubvært i Aarhus Klatreklub

Mød ÅK´s nye klubvært, Thomas

Hvis du ikke allerede vidste det, så har ÅK fået en ny klubvært. Han hedder Thomas Hjerrild, har klatret siden 1995 og er indehaver af medlemsnummer 12!

Hvad er en klubvært?

Men hvad er en klubvært egentlig? Det mødtes jeg med Thomas til en snak om. Selvom stillingen er ny og ikke er 100 % på plads endnu, så er selve arbejdsopgaverne det ikke. Siden 2008 har der været snak om, at der skulle ansættes en medarbejder, en klubvært, som kunne holde det daglige overblik og opsyn med aktiviteterne i klubben.  Dengang var det Thomas selv, der skrev den overordnede stillingsbeskrivelse, så den må siges at have været længe undervejs. Stillingen kommer formentlig til at forandre og forme sig efter behov, men som Thomas her fortæller, er stillingen en sammenslutning af tre tidligere stillinger, nemlig rengøring, administration og grebvask.  

”Vi træder egentlig ikke specielt meget ind på nyt territorium. Rengøringen har været lønnet, administrationen har været lønnet, grebvasken har været lønnet. Klubvært-stillingen er en samlet lønnet stilling, der hidtil har været fordelt ud på tre personer, nu er det bare samlet på én person.”

Faktisk startede han allerede så småt op som klubvært i november, og han vil fremover være i klubben de fleste af ugens hverdage, hvor der ligesom før vil være kontortider. Han er at finde i mødelokalet, og hvis han ikke er der, så kig efter en med klubvært T-shirt på.

Ny klubvært med gamle værdier

Udover de tre klare arbejdsopgaver, så vil Thomas også arbejde med småprojekter i klubben. Sidste skud på stammen er for eksempel, at klubben skal være sko-fri. Dette er også et projekt, der har været længe undervejs, og det er nu indført, for at vi alle kan få en lidt renere klub at klatre i. Det er en lille ting, som er med til at gøre klubben bedre, og det er netop også det Thomas kommer til at bidrage med- at bevare den gamle klubånd og værne om frivilligheden og initiativet. Modsat de der tidligere har været ansat, klatrer Thomas også selv, ved en masse om klatring, og så kender han kulturen i klubben.

”Selvom der efterhånden er ved at være en overvægt af nye medlemmer i klubben, så hænger den gamle ånd stadig ved, og den er vigtig at bevare. Den ånd med at initiativet har magt, og hvis du bare gør et eller andet, så bliver det helt sikkert bedre end det var før.”

Thomas er altså mere end blot en ny sekretær. Thomas er ÅK´s nye go-to-guy, og han kan svare på det meste om klubben, stort som småt. Så hvis du fremover har et praktisk spørgsmål, så kig forbi Thomas i kontortiderne eller send ham en mail på: kontakt@aarhusklatreklub.dk. Den nye klubvært står klar til at hjælpe dig.