Stor donation fra A.P. Møllerfonden til Aarhus Klatreklub

Med en donation på 3 mio. kroner sikrer A.P. Møllerfonden opførelsen af nye klatrevægge i Bevægelseshuset – en del af det kommende Sport og Kulturcampus i Gellerup.

Aarhus Klatreklub er stolte af at kunne meddele, at vi netop har fået tilsagn fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, om en større donation på 3 mio. kroner. Pengene skal bruges på klatrevægge og faldunderlag i det kommende Bevægelseshus, som opføres af Aarhus kommune i Gellerup, som en del af Sport- og Kulturcampus.

”Jeg er utrolig taknemmelig for denne gavmilde donation, der sikrer Aarhus Klatreklub som en vigtig del af Sport og Kulturcampus i Gellerup. Med denne donation, kan vi opføre klatrevægge af højeste standard og give Aarhus og Danmark en unik klatrefacilitet i international klasse. Vi glæder os til at blive en del af Aarhus Kommunes satsning for at bringe sport og kultur ind i hjertet af Gellerup.” udtaler bestyrelsesformand for Aarhus Klatreklub, Asger Eller.

Aarhus klatreklub er allerede nu ved at vokse ud af sine nuværende lokaler, og de nye lokaler i Bevægelseshuset bliver heldigvis større og er fra starten tiltænkt klatring. Aarhus Klatreklub regner med, at A.P. Møllerfondens donation vil gøre det muligt at mere end fordoble de nuværende klatrearealer, og dermed fylde hele den nye hal med klatrevægge i allerhøjeste kvalitet, der vil give glæde og udfordringer til både begyndere, øvede og elite.

Bevægelseshuset er en del af Sports- og Kulturcampus, som bliver hjertet i den omdannede bydel. Med tilbud inden for bevægelse, fordybelse og oplevelse bliver Sports- og Kulturcampus et naturligt mødested og udflugtsmål, som vil være attraktivt for nuværende og nye beboere, der vil bruge og opleve stedet side om side med gæster fra hele byen. Sports- og Kulturcampus bidrager til omdannelsen af Gellerup fra udsat boligområde til attraktiv bydel. Sports- og Kulturcampus består af to bygninger: Bevægelseshuset og en bygning med bl.a. bibliotek og sundhedsklinik. Dertil kommer tre udendørs faciliteter: Verdenspladsen, Byparken og Kunstgræsbanen.

”Sports- og Kulturcampus er et spændende projekt, som vil samle forskellig sport og kultur under samme ramme. Jeg vil gerne takke A.P. Møller Fonden for deres bidrag, som er en flot anerkendelse af hele projektet og af klatreklubbens arbejde for at sætte et højt ambitionsniveau, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Bevægelseshuset skal udover Aarhus Klatreklub også huse fodboldklubben ACFC, Cirkus Tværs, samt FGU Midtby (tidligere Gøglerskolen), og bliver dermed et multihus med fokus på sport, bevægelse og uddannelse.

Bevægelseshuset forventes at åbne i 2021.